Bestemmelser for klubmesterskab

• Rytteren skal have været medlem af KTR med ridehuskort i mindst tre måneder inden klubmesterskabet afholdes
  • Bedst placerede KTR rytter i hver mesterskabsklasse bliver klubmester
  • Mesterskabsklasserne bestemmes for hvert år af Stævneudvalget
  • Udelukkelser efter DRF’s OUT-regler

Klubmesterskab Kastrup-Tårnby Rideklub 2021

Klubmesterskabsklasserne rides som E klasser og er ikke pointgivende til championat.

Der kan ikke efteranmeldes til klubmesterskaberne.

Åbent for medlemmer med facilitetskort og som har været medlem 3 måneder forud for mesterskabet.

Udklasning ifølge DRF’s OUT regler.

Dressur

Der rides i sværhedsgrad 1 og 2 - dvs LB1-3 og LA1-2 for ponyer og LA1-3 og LA4-6 for heste. Det ønskede program skrives i bemærkning på tilmeldingen. Hver ekvipage rider det samme program 2 gange. Point fra de to programmer lægges sammen + evt. ekstra point pr. program (dvs 2 x 5 point i tillæg). Der gives ekstra point i hht sværhedsgrad

Sværhedsgrad 1 LB1 – LB3 pony / LA1-3 hest: +0 point

Sværhedsgrad 2 LA1 – LA2 pony / LA4-6 hest: +5 point

Der er mesterskab for hhv hest og pony. Det er tilladt ryttere fra 17 år og op at ride klubmesterskab for hest i KTR i sværhedsgrad 1-2 på både kategori I og II ponyer.

Såfremt der er ligeplacerede på 1. pladsen er det karaktererne i samlet indtryk for de 2 ridt lagt sammen + tillæg for sværhedsgrad, der er afgørende.

Springning

Klubmesterskab i spring for hest og pony afholdes i metode B12 som intervalspringning med forskellige højder. I B12 rides to hovedspringninger og eventuelt en omspringning. Ekvipager med samme antal fejl og som dermed står lige til 1. pladsen, rider en omspringning. Samme rytter kan kun gå videre til omgang 2 med èn hest eller pony. Der er mesterskab for hhv hest og pony, og det rides som to klasser.
Er der til slut to der ligger ens, er det den med hurtigst tid i omspringningen, der vinder.

Hver ekvipage vil få trukket et halvt sekund af tiden i omspring pr. 10 cm forskel ned til den laveste højde, det er tilladt at starte i klassen, ud fra den højde man har tilmeldt sig.
Det vil se således ud:

Højde i cm

Pony

-0,5

-1,5

-2,5

-3,5

Hest

-0,5

-1,5

-2,5

Ponyer spring højde fra 40 cm og op, og heste springer fra 60 cm og op.

Starter man en anden springklasse på samme stævnedag, skal man dog som minimum ride samme højde i klubmesterskab.

//Stævneudvalget