Klubmesterskab regler 2024 - Kastrup-Tårnby Rideklub

Rytteren skal være medlem inkl. ridehuskort i KTR i mindst 3 måneder for at starte klubmesterskab dvs skal være indmeldt senest i april for at ride klubmesterskab i juni.

Hver rytter kan kun opnå én placering på én hest/pony i hvert mesterskab – se regler under hhv dressur og springning   

 

Dressur

Klubmesterskabet i dressur afvikles som en D-klasse

Der rides det samme program 2 gange i en indledende runde og en finale.

En rytter må max ride to heste/ponyer i indledende runde af dressur mesterskab, men skal derefter vælge hvilken hest/pony, man ønsker at gå videre med til finalen.

Samme ekvipage skal ride i både den indledende runde samt finale runde for at tælle med i klubmesterskabet. 

De procenter ekvipagen har opnået i de to programmer inkl. evt. ekstra point for sværhedsgrad lægges sammen. Vinderen er den med højeste samlede sum af de to ridt inkl. evt. tillæg. Klubmesterskab runde 1 og 2 ses som en samlet konkurrence. Indledende runde rides i en ordinær klasse, og finalen rides i en særskilt klasse. Der skal således tilmeldes i 2 klasser for at være med i klubmesterskabet. 

Ved ligeplacering er det den ekvipage, der har redet højest procent i 2. program, der vinder. Ved fortsat pointlighed, er det den med flest point i samlet indtryk, der vinder. Er der fortsat pointlighed er det den, der har redet højest program, der vinder. 

Den samlede vinder modtager roset, æresdækken og pokal efter finalen ved præmieoverrækkelse, som sker til hest sammen med de øvrige placerede. Der er 3 placeringer i klubmesterskabet. 

 


Ekstra point i ponyklasser

Svh. Grad 0 (LC1 – LC3): ingen ekstra point.

Svh. Grad 1 (LB1 – LB3): 2 ekstra point

Svh. Grad 2 (LA1 – LA2): 3 ekstra point


Ekstrapoint i hesteklasser

Svh. Grad 0 (LB1 – LB3): ingen ekstra point.

Svh. Grad 1 (LA1 – LA3): 2 ekstra point

Svh. Grad 2 (LA4 - LA6): 3 ekstra pointSpringning

Klubmesterskab i spring for hest og pony afvikles som intervalspringning i en E-klasse i metode B12, som betyder at der er 2 hovedspringninger på samme bane. Hvis der efter de to hovedrunder er 2 eller flere med samme antal fejl, gennemføres en omspringning. 

Der vælges som minimum den springhøjde, man sædvanligvis rider. Springhøjden er valgfri og der fratrækkes sekunder i hht højden i alle sprungne runder. Se hvilke højder, der er mulighed for i skemaet. 

Husk at skrive den ønskede springhøjde på anmeldelsen.

En rytter kan max ride to heste/ponyer. Rytteren kan kun gå videre til 2. hovedrunde med en hest/pony, så rytteren skal vælge hvilken, der skal rides runde 2 og eventuelt omspringning på. 

Er der til slut to der ligger ens, er det den med hurtigst tid (inklusiv + eller – sekunder i flg skemaet) i omspringning, der vinder. Kan der stadig ikke findes en vinder, er vinderen den med hurtigst tid i 2. hovedrunde. Ved fortsat lighed, er det den, der har sprunget højest, der vinder. 

Klubmesterskab for pony opdeles ikke i kategorier – det afvikles sammen, og der findes en vinder.

Præmieoverrækkelse for vinder samt placerede sker til hest. Der er 3 placeringer i klubmesterskabet. Vinderen modtager roset, æresdækken og pokal. 

Skemaet viser antal sekunder, der hhv fratrækkes og tillægges i hht springhøjden.

 

Cm Højde

 

30

40

50

60

70

80

90

100

110

120

Kat. 3

 

0

-1

-2

-3

-4

-5

Kat. 2

 

+1

0

-1

-2

-3

-4

-5
Kat. 1

 

+2

+1

0

-1

-2

-3

-4

-5Hest

 

+3

+2

+1

0

-1

-2

-3

-4

-5

-6